Visste du det här om golvslipning?

Hejsan alla, hur är det med er idag? För ett tag sedan fick jag golvet slipat och det var så spännande att höra golvläggaren förklara processen med golvslipning och detta ska jag nu skriva ett inlägg om eftersom jag tror att det är någonting som ni skulle vilja få veta. Sedan så har jag sedan jag startade bloggen fått så många läsare runt om i Haninge och flera av er kommer väl att renovera eller slipa golven så småningom så för er är det nog särskilt intressant att läsa det här inlägget. Jag valde ett företag som jag varmt kan rekommendera och här kan ni läsa mer om detta företag. De viktigaste stegen när det kommer till golvslipning är förberedelse och slutbehandling.

Golvläggaren börjar med att se till att golvet är helt rent och fritt från smuts och damm. Därefter fortsätter han att slipa golvet med ett mycket fint sandpapper för att göra det slätt. Till sist lägger han på en försegling eller en lack som skyddar golvet mot smuts och fukt. Du kan välja mellan olika ytbehandlingar beroende på dina preferenser. Jag valde en matt finish och jag är verkligen nöjd med den! Sedan finns det olika golv, parkett, solida trägolv, och det är dessa golv som kan bli slitna och se ut som om de inte går att rädda men inget kan vara mer fel. Ett sådant golv kan man få att se i princip nytt ut om man ser till att få det slipat. Om du vill se exempel på golv och golvstilar kan du titta in på min Instagram. Jag hoppas att detta var intressant att få reda på om golvslipning och tack för att du läste! Är det någon fråga du har så ska jag försöka besvara den så fort som möjligt!